2011. október 9., vasárnap

Rosé...

..ahogy az uram nevezte. Végül is bordó, bordós bronzos, leveles... :-)

Először a szép új gyöngyökből kezdtem karkötőt fűzni, de harmadik próbálkozásra sem úgy alakult a minta, ahogy elképzeltem, így inkább félretettem.
Viszont nem múlhat el vasárnap gyöngyözés nélkül, jöjjön hát a gyöngyvarrás.
Mikor az uram 1-2 órával később megéhezett, csak egy fél percet kértem, míg befejezem, azaz körbevágom. A nagy igyekezetben ügyesen levágtam ez utolsó sorból is egy kis darabot, csak úgy potyogtak a gyöngyök :-( . Az apró malőr javítása közben (amire kaptam még egy fél percet), úgy beleszúrtam az ujjamba, hogy kiserkent a vér és összekentem egy kicsit az új művet. Ekkor inkább ezt is félretettem.
Viszont szokásomhoz híven az étkezőasztalon dolgoztam, így nekiálltam elpakolni. Még mindig igyekeztem, hát fogtam a karkötőhöz használt kását, a kiskanalat és a zacskót és ..... bemertem a 3 mm-es szalma mellé.
Ha írói vénával áldott volna meg a sor, most potyogna a könnyetek a nevetéstől, mert komolyan olyan volt a helyzet, mit helyzet, a helyzetek egész sorozata, mint egy rossz vígjátékban.
És még a medálon is dolgoznom kell egy kicsit. :-(

6 megjegyzés:

  1. Azért nem nehéz ám az írásod alapján elképzelni a helyzetet!!!! És rendes leszek: nem is nevetlek ki (csak veled nevetek, tudod)! És nagyon örülök, hogy varrtál. Jó lesz ez!!! De hát micsoda színválasztás ez? Nem valami Kingás - de szuper jó, imádom.

    VálaszTörlés
  2. Vannak néha ilyen bakik,de a vége mégiscsak jó lett,nagyon szép medált csináltál!

    VálaszTörlés
  3. Elképzeltem én is a helyzetet:)), de a végeredmény biztosan kárpótolt, mert nagyon szép rosét készítettél!

    VálaszTörlés
  4. Először is nagyon jó lett a műved. A helyzeten pedig jókat mosolyogtam itt magamban, van ez így erre szokták mondani, ha sietsz elkésel.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a színe, egyéni, ötletes darab!:)

    VálaszTörlés
  6. Én elmosolyodtam,mert ilyen malőrök velem is megtörténnek, elég sokszor, a medál fantasztikus a színe mesés.

    VálaszTörlés